👨🍳 Smarowidło mięsne - RILETES
Rillettess to francuski sposób na smarowidło, polegający na gotowaniu kawałków mięsa w małej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki. Po rozmieszaniu mięsa przekładamy je do pojemników i schładzamy. Powstaje pyszne i gęste smarowidło do pieczywa.
SKLADNIKI :
2 kg bardzo tłustego mięsa ( u mnie ścinki z mięs wieprzowych )
1 szklanka wody
1 cebula
3 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu
sól i pieprz do smaku
1 główka czosnku
SKLADNIKI :
2 kg bardzo tłustego mięsa ( u mnie ścinki z mięs wieprzowych )
1 szklanka wody
1 cebula
3 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu
sól i pieprz do smaku
1 główka czosnku
KATEGORIE FILMÓW
Kuchnia Kierowcy
Ogromna prośba...
Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.