Josephs.ScotBorowiak Properties Ltd

jedzenie na trasę

ID: 14862


mąż mój zaczął jeździć na międzynarodówce od niedawna proszę o rady jak i co mu robić na droge do jedzenia aby wytrzymło 3-4tyg. prosze żony kierowców pomóżcie

~Mania
*

Posty (84)

~Rysiek777
nie rozumiem fenomenu życia na słoikach - trzeba na to poświęcić jakiś czas na przygotowanie plus także nabyć wszelkie produkty to czy zakup obiadu w europie jest czymś aż tak ponad możliwości kierowcy który samej delegacji ma ok 50e/dobe? wypaczyło was jak Niemców

1

toldi650
Znam z autopsji...
Hinszczyzna, parowy z Biedry a u Nas knajpa w cywilu.

-2

AnnaZ
Zupy w saszetkach i czasami do słoika coś gotowego włożę- jakieś gołąbki, coś w ten deseń. Zawsze to lepsze niż cały czas kebaby...

-2

WalkerOnWheels
Myślę, że jak się długo siedzi za kółkiem to dobrze też mieć przy sobie sporo owoców np. jabłek, na przekąskę, żeby się opychać, bo potem bagażnik z przodu rośnie i nasz tir może być przeciążony ; ). No i sporą zgrzewkę wody mineralnej, bo czasem lepiej się napić niż kolejny raz wrzucać na ruszt.

-2

~Jam
Szefowie, nie placic kierowcom diet tylko dawac miesieczne dodatki na produkty spozywcze dla żon.

2

~Kuba5519
Ja tam nie jestem głodny w podróży

2

~Edek
Macie tyle pieniedzy a nie stac was na obiad na autohofie?8

2

~Pan Ordynator
Nie zawsze tam sie stanie.

2

~Pewniedziadtrans
Co was tak ciagnie do spania na zaszczanym parkingu za mniej niz 5zl na godzine. Tak matoły dniówka w przeliczeniu na 24h bo tyle te bydlaki bez szkoly siedza w budzie i wychodzi mniej niz 5zl na godzine. Jakim życiowym nieudacznikiem trzeba być zeby pracować w tym zawodzie. Pozdrowienia zapijaczone poskromiacze 40 tonowych potworów

2

~grosia
Można zabierać gotowe dania w paczkach tylko do odgrzania, no. kaszotto i risotto z łowicza, nie zajmują dużo miejsca, są szybko gotowe. Poza tym to chyba słoiki jakieś, bo nie wiem co innego, bułki, parówki to sobie sam kupi ; )

2

~tago
O podpowiedź prosi żona kierowcy i widzę, że porad udzielają same... żony kierowców. :)

1

~PanMan
Ka*al Jutub Adolf Kudlinski.
Jeden z ostatnich filmow pokazuje jak zrobic mielonke do sloika z wytrzymaloscia 15 lat w piwnicy. Powaznie.

1

~Andrzej
On tyle zarabia że do knajpy pójdzie
Jege sznycel pomes ketchap
Igitara

1

~zcx
PanMan
2020-01-11 19:22:48

to teraz tylko trzeba w cieżarówkach piwnice zamontować i już kierowcy głodni chodzić nie będą.

2

~koneser jabola
daj mu słoniny, cebuli, kiszonej kapusty i ogórków-ka dobrze zakiś na drogę. nie będzie u bałkanek na parkingach się stołował

2

~Breaker Breaker
Mania, kierowca to twój pięcioletni synek?
Owoce, warzywa, jakiś nabiał, rybka, wszystko można na bieżąco kupić.
A znając życie, to będzie piwo skrzynkami :)

2

~Nanas
zxc, ogladalem ten filmik jak Dziadek z wnuczką robią mieso. W warunkach kabinowych (schowek boczny) taki sloik moze stac 2miesiace. Raz na pół roku kupujesz 12 kilo łopatki, 1 kilo słoniny i to jest przepis na 32 słoiki półkilowe wypełnione do 80procent, czyli do trzech czwartych jest mieso, pozostale 5procent to smalczyk-galaretka. Wekowanie trwa od wrzenia wody 3h gotowania w 1dzien, 2h gotowania w 2dzien, 1h gotowania w 3dzien i moze stac 15 lat. Tak mozesz magazynowac, a jak zjedziesz w niedziele i sklepy pozamykane to sloiczek otwierasz i zoladek zapelniasz.

2

~zcx
a po co mi robić żarcia na pół roku.

2

~Fiolet
Mi zawsze gotuje świeże zupki, oraz jakieś kotlety i inne cuda żonka, cudo kobitka fakt że teraz nie latam jak kiedyś na miesiąc czy półtorej nie na zachód tylko Azję lub daleki wschód zawsze miałem jakieś zapasteryzowane jedzenie ale tylko domowej ciężkiej pracy mojej kobiety. Tylko swojskie pamiętajcie to dla waszego zdrowia.

2

Cebulla
Przy tym wcale tak dużo czasu nie schodzi. Lubię i wolę otworzyć i zjeść swoją kurę, czy świnie odgrzaną ze słoika, aniżeli poić się żarciem z puchy, czy tuszonką w 70% E..
Owszem jadam w "knajpach" ale słoik to nie zło. - nie trzeba do piekarnika, możesz jak przetwory, soki, dżemy- obgotować.
~Adara
Może spis marketów może oraz promocje s://gazetkipromocje. pl/
~Rafał solowka
Blagm was kierowcy i szefowie zabrońcie swoim pracownikom kupowania gotowego żarcia z marketów bo za parę lat będziecie mieli kalekow nie pracowników już wyjaśniam co nzabierac
Boczki szynki schaby wolno dojrzewające nie trzeba ich przechowywać w lodówkach wystarczy papierowe torebki
Wędzonki własnoręcznie uwedzone weki mięsne w tym golonka w słoiku bigosy fasolki itp wszystko jest w necie jak co zrobić jeszcze raz was zaklinam róbcie sobie w domu żarcie sami ja przez żarcie z marketów flaki bym sobie popsol teraz wiem że żyje żadnych wędlin itp bo to gorsze od cyjanku żarcie marketów powoduje ospałość i ociężałość im mniej przetworzona żywność tym lepiej polecam słoninę w słoikach wekowana zamiast pseudo masła czy margaryny wszystko znajdziecie w necie polecam na yutubie programy praktyka u Patryka lub kuchnia kwasiora albo kanał Pana Adolfa kudlinskiego

2

~Andrzej
Karton masek
~Eco
Kupię warchlaka do 140kg
~Abcde
Tylko jedzonko swojskie, ktoś powie nie stać cię na knajpie. Stać!!! Tylko tam jest syf. Odkąd mój syn został zastępca szefa kuchni jednej zresteuracji w Krakowie, niedaleko Wawelu, parę gwiazdek, i powiedzial jak tam gotują, to od 4 lat nie jadłem w żadnej restauracji!! Tylko domowe jedzenie. Nawet na autochofach nie jem, to wszystko tłuste, ciezkostrawne, słychać jak mikrofalówki dzwonią, więc ogrzewane.
~Greg
Słoiki?
Przecież ma dodatki do wynagrodzenia w postaci diet.
Niegospodarny?
Sł oiki to Ty zawekuj (tuszonka jutub) bo idzie KORANOwirus, kupujesz 20kg łopatki wieprzowej, 1, 5kg słoniny wędzonej, 21 słoików 700ml z nakrętkami (idealne po majonezie) przemielesz maszynką surowe, dodasz przypraw, na wagę słoik i nakładaj maks 500g zawartości. Reszta przepisu na filmiku.
Pawelc25
Wszyscy krytykują słoiki. Lepiej swojski słoik niż napchane chemią jadło z kuchni przy autostradzie. Myślicie że tam nie pchają ulepszaczy? Pchają żeby smakowało, było wydajne dla sprzedającego.
~Dex -niebidatrans
Widzę, że thebili na tym portalu jest ciut więcej niż Chińczyków na świecie... żenada !!!
~Kacha
Oczywiście że słoiki z domowym jedzonkiem to najlepsze wyjście ; )
Ale przyznaję że co jakiś czas pomagam sobie e-wedliną. pl :D mężowi smakuje a to najważniejsze.
jacek-kuba
Konserwy rzemieślnicze np. EdRed-tylko u producenta, duże rabaty przy większych zakupach, absolutnie bez chemii ale drogo. -polecam. Suchary wojskowe -Arpol sklep. pl mają tanio na swojej stronie. Drobni handlarze kupują od nich i sprzedają dużo drożej.

Mięso w słoikach domowych, tyndalizowane -wytrzymują b. długo, pyszne za 1/5 ceny -tylko kupić dobre mięso. Bez żadnego mielenia, Np cały karczek B/K podziel na 8, 10 części, przyprawy, w słoik i wekowanie 3 razy w piekarniku. ) roboty 0 i pyszne jedzenie.

-1

Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 3.21.97.61

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2024
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce
Photo by Josh Hild from Pexels