ID: 14862
jedzenie na trasę
ID: 14862
ID: 14862
mąż mój zaczął jeździć na międzynarodówce od niedawna proszę o rady jak i co mu robić na droge do jedzenia aby wytrzymło 3-4tyg. prosze żony kierowców pomóżcie
mąż mój zaczął jeździć na międzynarodówce od niedawna proszę o rady jak i co mu robić na droge do jedzenia aby wytrzymło 3-4tyg. prosze żony kierowców pomóżcie
~Mania*
*
Posty (87)
WalkerOnWheels
8 lat temu | Myślę, że jak się długo siedzi za kółkiem to dobrze też mieć przy sobie sporo owoców np. jabłek, na przekąskę, żeby się opychać, bo potem bagażnik z przodu rośnie i nasz tir może być przeciążony ; ). No i sporą zgrzewkę wody mineralnej, bo czasem lepiej się napić niż kolejny raz wrzucać na ruszt. | -2 | ||
~Jam 8 lat temu | Szefowie, nie placic kierowcom diet tylko dawac miesieczne dodatki na produkty spozywcze dla żon. | 2 | ||
~Kuba5519 6 lat temu | Ja tam nie jestem głodny w podróży | 2 | ||
~Edek 6 lat temu | Macie tyle pieniedzy a nie stac was na obiad na autohofie?8 | 2 | ||
~Pan Ordynator 6 lat temu | Nie zawsze tam sie stanie. | 2 | ||
~Pewniedziadtrans 6 lat temu | Co was tak ciagnie do spania na zaszczanym parkingu za mniej niz 5zl na godzine. Tak matoły dniówka w przeliczeniu na 24h bo tyle te bydlaki bez szkoly siedza w budzie i wychodzi mniej niz 5zl na godzine. Jakim życiowym nieudacznikiem trzeba być zeby pracować w tym zawodzie. Pozdrowienia zapijaczone poskromiacze 40 tonowych potworów | 2 | ||
~grosia 6 lat temu | Można zabierać gotowe dania w paczkach tylko do odgrzania, no. kaszotto i risotto z łowicza, nie zajmują dużo miejsca, są szybko gotowe. Poza tym to chyba słoiki jakieś, bo nie wiem co innego, bułki, parówki to sobie sam kupi ; ) | 2 | ||
~tago 6 lat temu | O podpowiedź prosi żona kierowcy i widzę, że porad udzielają same... żony kierowców. :) | 1 | ||
~PanMan 5 lat temu | Ka*al Jutub Adolf Kudlinski. Jeden z ostatnich filmow pokazuje jak zrobic mielonke do sloika z wytrzymaloscia 15 lat w piwnicy. Powaznie. | 1 | ||
~Andrzej 5 lat temu | On tyle zarabia że do knajpy pójdzie Jege sznycel pomes ketchap Igitara | 1 | ||
~zcx 5 lat temu | PanMan 2020-01-11 19:22:48 to teraz tylko trzeba w cieżarówkach piwnice zamontować i już kierowcy głodni chodzić nie będą. | 2 | ||
~koneser jabola 5 lat temu | daj mu słoniny, cebuli, kiszonej kapusty i ogórków-ka dobrze zakiś na drogę. nie będzie u bałkanek na parkingach się stołował | 2 | ||
~Breaker Breaker 5 lat temu | Mania, kierowca to twój pięcioletni synek? Owoce, warzywa, jakiś nabiał, rybka, wszystko można na bieżąco kupić. A znając życie, to będzie piwo skrzynkami :) | 2 | ||
~Nanas 5 lat temu | zxc, ogladalem ten filmik jak Dziadek z wnuczką robią mieso. W warunkach kabinowych (schowek boczny) taki sloik moze stac 2miesiace. Raz na pół roku kupujesz 12 kilo łopatki, 1 kilo słoniny i to jest przepis na 32 słoiki półkilowe wypełnione do 80procent, czyli do trzech czwartych jest mieso, pozostale 5procent to smalczyk-galaretka. Wekowanie trwa od wrzenia wody 3h gotowania w 1dzien, 2h gotowania w 2dzien, 1h gotowania w 3dzien i moze stac 15 lat. Tak mozesz magazynowac, a jak zjedziesz w niedziele i sklepy pozamykane to sloiczek otwierasz i zoladek zapelniasz. | 2 | ||
~zcx 5 lat temu | a po co mi robić żarcia na pół roku. | 2 | ||
~Fiolet 5 lat temu | Mi zawsze gotuje świeże zupki, oraz jakieś kotlety i inne cuda żonka, cudo kobitka fakt że teraz nie latam jak kiedyś na miesiąc czy półtorej nie na zachód tylko Azję lub daleki wschód zawsze miałem jakieś zapasteryzowane jedzenie ale tylko domowej ciężkiej pracy mojej kobiety. Tylko swojskie pamiętajcie to dla waszego zdrowia. | 2 | ||
Cebulla
5 lat temu | Przy tym wcale tak dużo czasu nie schodzi. Lubię i wolę otworzyć i zjeść swoją kurę, czy świnie odgrzaną ze słoika, aniżeli poić się żarciem z puchy, czy tuszonką w 70% E.. Owszem jadam w "knajpach" ale słoik to nie zło. - nie trzeba do piekarnika, możesz jak przetwory, soki, dżemy- obgotować. | |||
~Adara 5 lat temu | Może spis marketów może oraz promocje s://gazetkipromocje. pl/ | |||
~Rafał solowka 5 lat temu | Blagm was kierowcy i szefowie zabrońcie swoim pracownikom kupowania gotowego żarcia z marketów bo za parę lat będziecie mieli kalekow nie pracowników już wyjaśniam co nzabierac Boczki szynki schaby wolno dojrzewające nie trzeba ich przechowywać w lodówkach wystarczy papierowe torebki Wędzonki własnoręcznie uwedzone weki mięsne w tym golonka w słoiku bigosy fasolki itp wszystko jest w necie jak co zrobić jeszcze raz was zaklinam róbcie sobie w domu żarcie sami ja przez żarcie z marketów flaki bym sobie popsol teraz wiem że żyje żadnych wędlin itp bo to gorsze od cyjanku żarcie marketów powoduje ospałość i ociężałość im mniej przetworzona żywność tym lepiej polecam słoninę w słoikach wekowana zamiast pseudo masła czy margaryny wszystko znajdziecie w necie polecam na yutubie programy praktyka u Patryka lub kuchnia kwasiora albo kanał Pana Adolfa kudlinskiego | 2 | ||
~Andrzej 5 lat temu | Karton masek | |||
~Eco 5 lat temu | Kupię warchlaka do 140kg | |||
~Abcde 5 lat temu | Tylko jedzonko swojskie, ktoś powie nie stać cię na knajpie. Stać!!! Tylko tam jest syf. Odkąd mój syn został zastępca szefa kuchni jednej zresteuracji w Krakowie, niedaleko Wawelu, parę gwiazdek, i powiedzial jak tam gotują, to od 4 lat nie jadłem w żadnej restauracji!! Tylko domowe jedzenie. Nawet na autochofach nie jem, to wszystko tłuste, ciezkostrawne, słychać jak mikrofalówki dzwonią, więc ogrzewane. | |||
~Greg 5 lat temu | Słoiki? Przecież ma dodatki do wynagrodzenia w postaci diet. Niegospodarny? Sł oiki to Ty zawekuj (tuszonka jutub) bo idzie KORANOwirus, kupujesz 20kg łopatki wieprzowej, 1, 5kg słoniny wędzonej, 21 słoików 700ml z nakrętkami (idealne po majonezie) przemielesz maszynką surowe, dodasz przypraw, na wagę słoik i nakładaj maks 500g zawartości. Reszta przepisu na filmiku. | |||
Pawelc25
5 lat temu | Wszyscy krytykują słoiki. Lepiej swojski słoik niż napchane chemią jadło z kuchni przy autostradzie. Myślicie że tam nie pchają ulepszaczy? Pchają żeby smakowało, było wydajne dla sprzedającego. | |||
~Dex -niebidatrans 2 lat temu | Widzę, że thebili na tym portalu jest ciut więcej niż Chińczyków na świecie... żenada !!! | |||
~Kacha 2 lat temu | Oczywiście że słoiki z domowym jedzonkiem to najlepsze wyjście ; ) Ale przyznaję że co jakiś czas pomagam sobie e-wedliną. pl :D mężowi smakuje a to najważniejsze. | |||
jacek-kuba
2 lat temu | Konserwy rzemieślnicze np. EdRed-tylko u producenta, duże rabaty przy większych zakupach, absolutnie bez chemii ale drogo. -polecam. Suchary wojskowe -Arpol sklep. pl mają tanio na swojej stronie. Drobni handlarze kupują od nich i sprzedają dużo drożej. Mięso w słoikach domowych, tyndalizowane -wytrzymują b. długo, pyszne za 1/5 ceny -tylko kupić dobre mięso. Bez żadnego mielenia, Np cały karczek B/K podziel na 8, 10 części, przyprawy, w słoik i wekowanie 3 razy w piekarniku. ) roboty 0 i pyszne jedzenie. | -1 | ||
jacek-kuba
2 lat temu | Kozina jest doskonała, ale tu jest kilku hodowców kóz, jeden nawet się zakochał. Więc odpuśćmy ten temat. Baranina, jagnięcina rewelka. Ale baran też śliski temat-bo matoły wezmą to do siebie. | -1 | ||
jacek-kuba
2 lat temu | Jak chcesz być na czasie, to szarańcza suszona -w zwykłej suszarce do grzybów, trochę soli -jak jesteście dupiarzami. | -1 | ||
tago1
2 lat temu | Wszyscy piełdolicie gupoty !!! Nie jest kwestią tego, co jecie, tylko ile !!! Wszystko, co przygotuje się w domu, bądź kupi w takim, czy innym sklepie jest do zjedzenia. Sztuka jest zjeść, a nie nawpiełdalać się, aż gazy uszami ido !!! |
Opcje - szybkie linki
Wybierz
Wątki Admina
Wybierz
TOP 20 - przez was wybrane
Wybierz
OSTATNIO KOMENTOWANE
Ogromna prośba...

Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.